Sådan finder du den rigtige badmintonketcher

en ny badmintonketcher

Alle idrætsudøvere ved, at man kan komme langt ved at anskaffe sig det rigtige udstyr, når man begiver sig ud i en ny sport, eller blot vil udbedre de sidste detaljer i sit spil efter en lang karriere.

Det samme gør sig gældende for badmintonstjernerne og amatører i de danske haller. Fjerbolden skal rammes rent hver gang og talentet bringer en et godt stykke ad vejen, men de sidste detaljer og ryk kan tages, ved at vælge den rigtige badmintonketcher, som matcher ens spillestil.

Badminton er en super eksplosiv sport, og ketcheren kan især have stor indflydelse på hastigheden af dine bevægelser, samt slagkraften.

I det følgende gennemgår vi de vigtigste ting, du skal have for øje, når du går på markedet for at købe en ny badmintonketcher, så du kan banke dine værste modstandere.

Skaft og ramme skal passe til din stil og erfaring

Som i alle andre sportsgrene skal udstyret passe til din erfaring med sporten. En badmintonketchers skaft kan variere fra et meget fleksibelt skaft til et helt stift et af slagsen.

Det fleksible skaft anbefales normalt til nybegynderne, da det kan hjælpe spillerne med mangler, når det kommer til underarmsrotation og svinghastighed. En mere rutineret spiller vil ofte ty til et mere stift skaft.

Samtidig skal rammen tilpasses din spillestil. En bred ramme vil give god boldkontrol i dine slag, hvilket er godt for en defensiv spiler, som søger de længere og mindre eksplosive dueller. En smal ramme minimerer til gengæld vindmodstanden, så du får en hurtig reaktion og kan afvikle dine slag mere effektivt. En smal ramme anbefales ofte til den spillertype, som gerne vil fremad, være offensiv og aggressiv i sit spil og levere mange offensive slag.

Den almindelige ramme er ofte brugt af allroundspillere, da den mikser de to spiltyper.

Ketcherhovedet har stor betydning for dine slag

Ketcherhovedet skal slet ikke underkendes, når du står i butikken og ser på en ny flot badmintonketcher.

Sørg for at finde en ketcher med et hoved, hvor vægtbalancen passer til din spillertype. En hovedtung ketcher skaber mere power i dine slag, hvilket er rigtig godt, hvis du laver mange smashes. Med et let ketcherhoved får du mindre slagkraft, men hurtigere bevægelser. Det vil hjælpe dig, hvis du er en type, der kan lide at spille fladt eller stå defensivt i banen.

Pris og størrelse er altid relevant

Man skal selvfølgelig vælge en badmintonketcher der passer til ens budget, så det er ikke sikkert du kan få den helt perfekte ketcher i første omgang, hvis du stadig er under uddannelse, eller bare ikke har så meget på kistebunden.

Man kan dog komme langt for 500 kroner, da mange forhandlere presser hinanden og der kan findes mange gode tilbud ude i butikkerne og online.

Som en sidste ting er det selvfølgelig vigtigt at få den rigtige størrelse. Som udgangspunkt er badmintonketcherne dog one-size, men hvis du har et barn der skal starte kan du finde udmærkede junior-ketchere i en mindre størrelse, som forbedre oplevelsen for de små.