Den perfekte vinreol til vinelskeren

skal vælge en vinreol

Hvis man er passioneret omkring god vin, så ved man også hvor vigtigt det er at opbevare vinen korrekt. Det er ikke ligegyldigt, hvilken løsning, man vælger, når man skal vælge en vinreol. Som ægte entusiast ved man, at det ikke blot handler om at have en masse vin på lager. Det handler også om kvaliteten på vinen, den rigtige temperatur og de ideelle forhold.

En vinreol som del af ens interiørdesign

Uanset om man går op i vin, og ser det som mere end blot en fritidsinteresse, eller man blot holder af at nyde et godt glas vin indimellem, så er en vinreol den rigtige løsning.

Det er praktisk og stilfuldt med en vinreol, og den bidrager automatisk til rummets indretning. Man bør derfor også være bevidst om, hvordan det rum den skal stå i er dekoreret, for at matche stilen. På den måde bliver vinreolen til et smukt møbel, som mange vil beundre, når de er på besøg. Man har altså mulighed for at være kreativ her, og skabe noget unikt og funktionelt. Den siger meget om ens hjem, og hvordan man er som person. Det ser desuden flot ud at have alle de gode vine linet op, så man kan se dem. Det bliver nemt at danne sig et overblik, og finde en god flaske frem, når man har gæster.

Fordele ved en vinreol derhjemme

Vinreolens vigtigste egenskab er naturligvis ikke at den er dekorativ. Dens formål er først og fremmest opbevaring af vine, især rødvine, der ikke behøves at være på køl, inden de nydes. Det anbefales at have dem i et tempereret lokale. Så det er ikke kun godt for ens boligindretning at have en vinreol; det er godt for vinene.

Det er desuden praktisk at have en vinreol, da man sparer plads, fordi man kan stable vinene ovenpå hinanden uden problemer. Det er også mere sikkert, da man undgår ved at uheld at komme til at skubbe til flaskerne, og de dermed går i stykker. Det kan også være at man har dem opbevaret i kasser, og ved et uheld kommer til at vælte en hel kasse omkuld. Det undgår man helt med en vinreol.

Forskellige størrelser og modeller

Der findes mange forskellige størrelser og modeller. Først og fremmest bør man overveje, om man vil have en vinreol for det æstetiske udtryk, eller fordi man har et stort antal flasker, der skal opbevares. Der er for eksempel forskel på, om man ønsker at opbevare 9 eller 72 flasker. Hvis vinreolen skal stå i et rum, hvor man næsten aldrig kommer, er det mindre vigtigt, hvordan den ser ud. Hvis man derimod skal have den til at stå i køkkenet, er det straks vigtigere, at den bliver en del af indretningen, og ser pæn ud.

Når man skal vælge vinreol bør man desuden huske på at ikke alle vinflasker er ens. Det er nogle, der er sværere at opbevare end andre, ganske enkelt på grund af flaskens design.